Gasztro

Indiai aranytej a hidegebb hónapokra

Utazás során gyorsan eltanuljuk a más kultúrák által használt szokásokat, ízeket. Új fűszereket ismerünk meg, és hazatérve ezeket nagyon jó becsempészni a mindennapjainkba is. Ilyen egyszerű finomság a kurkuma tea is, amelyet nemcsak finomsága miatt ajánlott fogyasztani, hanem pozitív hatásáért is!

A kurkuma teában, curry-ben, levesben, szószokban vagy máshogyan felhasználva támogatja az emésztést, az immunrendszer működését, a máj működését, illetve nyugtató hatása is van.

Hozzávalók:

2 pohár tej (hagyományos, kókusz, mandula, szója)

1 evőkanál kurkuma 1 kiskanál fahéj

1 evőkanál méz (édesítőszer, juharszirup)

ízlés szerint kevés reszelt gyömbér

ízlés szerint reszelt narancshéj

ízlés szerint 1 csipetnyi cayanne-bors, kihagyható

Elkészítés

Turmixgépben keverj jól össze minden hozzávalót, a bors kivételével. Ezt a keveréket 3-5 percig egy kisebb edényben, lassú tűzön melegítsd forróra, de még forrás előtt vedd le a tűzről! Lassan melegítsd, hogy egyenletes legyen a hőeloszlás, így nem forr fel a széle hamarabb, mint a többi része. Keverd bele a cayanne-borsot.

Melegen kell elfogyasztani!

Az alap receptet a Wellnessmama oldalán találtam, amelyet kissé átalakítottam: Kiss Mercedes eredeti receptjét itt találod: https://wellnessmama.com/223/turmeric-tea/

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük